Voksengrupper

Gratis og anonyme pårørendegrupper for voksne

Vi tilbyder to forskellige grupper til voksne pårørende. En til voksne børn, og én til andre pårørende, det vil sige partnere eller forældre, til en person med afhængighed. Tilbuddet er gratis og anonymt, og for alle, der er bosat i Slagelse Kommune.

Pårørende til misbrugere

I familier, hvor der er problemer med alkohol eller andre rusmidler opstår der let følelsesmæssige belastninger. Hvis du er partner, tidligere partner eller forældre til én, der er eller har været afhængig af rusmidler, så er vores pårørendegruppe til voksne måske noget for dig.  

Indhold

I gruppen vil du får mulighed for at dele dine tanker og erfaringer omkring dét at være tæt på et menneske med et problematisk forbrug af rusmidler. Du får redskaber, der gør det muligt, at håndtere din situation på nye måder. Derudover vil vi arbejde med følelser og behov, så du bliver i stand til bedre at kunne mærke og sætte egne grænser.  

Tidspunkter

Gruppeforløbet består af en forsamtale, samt 8 gange i gruppe á to timer. Der er gruppeopstart fire gange om året.  

Sådan kommer du med

Gruppen er for alle, der er fyldt 18 år. Der er løbende optag i gruppen og du skal blot ringe til os og bestille tid til en forsamtale.
Ring på: 58 57 48 90.

Her foregår det

Rusmiddelcenter Slagelse
Ingemannsvej 26A 
4200 Slagelse

Voksne børn af misbrugere

Er du vokset op i en familie, hvor alkohol, hash eller stoffer har fyldt meget, er det ikke usædvanligt, at du kan have nogle særlige udfordringer i dit liv. Det kan præge dine relationer, dine tanker og dine handlemæssige reaktioner.

Sådan foregår det

Du får mulighed for at få en ny selvforståelse i forhold til din baggrund, og tilegne dig strategier, der kan hjælpe dig med de udfordringer, du har i dit liv. Du får desuden redskaber til aktivt at kunne skabe de forandringer du ønsker for dig selv. I gruppen vil du møde andre, der har kendskab til dét, at være vokset op i familier med rusmiddelproblemer.  
 
Gruppeforløbet består af 8 gange á 2 timer.

Sådan kommer du med

Gruppen oprettes efter behov, så ring til os og hør, hvornår den næste gruppe starter. Hvis der ikke er oprettet en gruppe, når du ringer, så vil du få tilbud om at komme med i gruppen af voksne pårørende eller tilbud om individuelle samtaler.  
 
Du skal være fyldt 18 år for at deltage.

Her foregår det

Rusmiddelcenter Slagelse
Ingemannsvej 24
4200 Slagelse
 
Kontakt os hvis du har spørgsmål eller har brug for råd og vejledning: 58 57 48 90.
Siden er sidst opdateret 3. september 2018